Home Web Blog E-Mail Links
 
Welkom Reuen Teefjes Nesten Pups Wereldwijd Memorie Geschiedenis Standaard Aankooptips Verzorging Foto's

Welkom op onze website 

Mijn zoon Niels Chabot die onze honden showt en mezelf, Monique Verreydt, zijn de drijvende krachten achter ‘Samsara Jina’ Tibetaanse terriërs. 

‘Samsara Jina’ is gevestigd in Keerbergen, Vlaams Brabant, België op 46 km van Brussel en 37 km van Antwerpen.  Keerbergen is een  aangename kleine gemeente in een groene en bosrijke omgeving. 

In 1988 kwam onze eerste Tibetaanse terriër, Maja from the Good Heath.   Ze stal niet alleen onze harten maar door haar ontstond ook onze fascinatie voor dit eeuwenoude ras. 

Met de hulp van onze mentor mevr. Lydia Seymus - Monseur (destijds kennel From the Good Heath) en na zoveel mogelijk informatie over dit wonderbaarlijke ras ingewonnen te hebben werd in 1991 ons eerste nestje geboren. 
Wij zijn liefhebber fokker en houden het fokken graag kleinschalig. Al onze honden maken deel uit van ons gezin. 

Onze voornaamste doelstelling is de bescherming van het ras.  Door enkel weldoordachte combinaties te gebruiken trachten we om genetisch gezonde en mooie Tibetaanse terriërs voort te brengen met goede karakters. 

Naast een jaarlijks oogonderzoek op eventuele oogaandoeningen werden al onze honden waar wij mee fokken onderzocht op heupdysplasie

Onze pups worden in huis geboren en er ook verder in groot gebracht.  We doen ons best om hen zoveel mogelijk indrukken te laten opdoen omdat we ervan overtuigd zijn dat een goede socialisatie ontzettend belangrijk is. 

Onze pups krijgen de nodige inentingen en worden gechipt vooraleer ze bij ons weg gaan.  Zij krijgen een Europees gezondheidspaspoort mee en een door het F.C.I. (Fédération Cynologique International) erkende stamboom van de ‘Koninklijke Maatschappij Sint Hubertus’. 

Wij zijn lid van de ‘Belgian Tibetan Terrier Club’, de ‘Tibetaanse Terrier Club Nederland’ en de ‘Kynologen Vereniging St. Rombouts’.
Wie meer informatie wenst over het ras of wie nog vragen heeft helpen wij graag verder.

top

  Webdesign
Marleen De Winter & Monique Verreydt
Copyrights©Samsara Jina

www.tibetan-terrier-samsara-jina.be